Select Page

U drugoj epizodi podcast specijala razgovarali smo sa Tamarom Papić iz startapa Baby FM. U pitanju je domaći tim koji razvija uređaj za kontinuirano merenje temperature kod beba i dece, a koji se sastoji od senzora za merenje telesne temperature i aplikacije za mobilne uređaje.

Ovaj tim se u poslednje vreme istakao kao jedan od najperspektivnijih ‘healthtech’ startapa sa ovih prostora. Tamara i njen suosnivački tim osvojili su nagrade na nekoliko startap takmičenja što im je omogućilo da prikupe finansiranje za razvoj proizvoda, a na pomolu je i prva komercijalna saradnja.

Pored Tamare, u emisiji smo ugostili smo i Vladimira Pavlovića iz WM Equity Partners – kompanije koja je jedan od partnera projekta Srbija Inovira na polju Access2Finance i koja se našla u savetodavnoj ulozi kada je Baby FM u pitanju. Sa našim gostima razgovarali smo o tome kako izgleda pokretanje jednog ‘healthtech’ startapa u Srbiji – pogotovo u doba pandemije. Oni su sa nama podelili i svoje mišljenje po pitanju dostupnosti finansija za domaće startape, a posebno u godini kada smo videli višemilionske investicije u timove iz Srbije.

Za kraj, sa Tamarom i Vladimirom razgovarali smo o tome šta je neophodno uraditi kako bismo u Srbiji videli još veći broj startapa iz oblasti medicine i šta je potrebno kako bi se produbila saradnja između IT zajednice i akademske zajednice – kako bi se spojilo domensko iskustvo sa inženjerskim talentom.

Office Talks Specijal podržao je projekat Srbija Inovira koji sprovodi ICT Hub uz podršku USAID-a, a koji za cilj ima da u naredne četiri godine pomogne kreiranje prvog srpskog superklastera, te podrži i unapredi kreativne i tehnološke kapacitete Srbije.

Više informacija o projektu pronađite na sajtu srbijainovira.rs.

Ovaj specijal, baš kao i Office Talks podcast, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!